Αλλαγή στα Ελληνικά

Η ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Ακολουθει φωτογραφικό ρεπορτάζ της εκδήλωσης.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Δια μέσου των αιώνων κανείς δεν καταδέχτηκε να αναφερθεί με τόση συμπάθεια και αγάπη για τους φυλακισμένους όπως ο Χριστός, ο οποίος όχι μόνο μιλάει για αυτούς με αγάπη και συμπόνοια, αλλά και ταυτίζει τον εαυτό Του με αυτούς.

Ο πατήρ Γερβάσιος στις αλήθειες με τη Ζήνα

ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ

                                                                                                    

 

Πάσχα 2016

Αρ. Πρωτ.: 5492

 

 

 

Προς

Τα Καταστήματα Κράτησης Ελλάδος

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ

* * *

Αγαπητοί μου αδελφοί κρατούμενοι,

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Αληθώς ανέστη οΚύριος.

Μαζί με την άνοιξη της φύσης αναστήθηκε οΧριστός. Άνοιξη κι Ανάσταση πάνε πάντα μαζί. Ηάνοιξη είναι ηβάση όλων των εποχών. Και η Ανάσταση ηβάση της πίστεώς μας. Χωρίς Ανάσταση δεν υπάρχει Χριστιανισμός. «Ἐάν ὁΧριστός δέν ἀναστήθηκε, μάταιη καί ψευδής εἶναι ἡπίστη μας» (Κορ. 15, 14), λέει οΑπ. Παύλος. ΟΧριστός, μέχρι την ανάστασή Του, μας μιλούσε για την αιώνια ζωή. Με την ανάστασή Του όμως μας έδωσε την αιώνια ζωή. Χωρίς Ανάσταση δεν υπάρχει πνευματική ζωή. Δεν υπάρχει χαρά και φως στη ζωή μας, δεν υπάρχει ελπίδα. Κανένας, ούτε φιλόσοφος ούτε επιστήμονας ούτε καλλιτέχνης, δεν τόλμησε να αναμετρηθείμε το θάνατο. Μόνον οΧριστός πήγε να τον συναντήσει και, με σύμβολό Του τον αιματοβαμμένο του σταυρό, αναδείχθηκε νικητής τουθανάτου και κατατρόπωσε τον διάβολο και τα πανούργα τεχνάσματά του.

Από τότε δεν υπάρχει θάνατος πια. «Ποῦσου θάνατε τό κέντρον; Ποῦσου ἅδη τό νῖκος;», ψάλλει θριαμβευτικά και αναστάσιμα ηΕκκλησία μας. Όπου οΧριστός εκείκαι ηανάσταση. Εκείκαι ηζωή. Εκείκαι ηελπίδα. Εκείκαι οουρανός. «Ἀναστάς ὁἸησοῦς ἀπό τοῦτάφου… ἔδωκεν ἡμῖν τήν αἰώνιον ζωήν», την οποία είχαμε χάσει εξαιτίας της αμαρτίας. Εξαιτίας της πρώτης παρακοής στη μοναδική εντολή τουΘεού. Τώρα δεν μένει σε μας παρά να γίνουμε άξιοι αυτής της αιώνιας ζωής που ηανάστασή του μας χάρισε σαν δώρο. Τιμή για μας, που είμαστε δημιουργήματα τουαναστάντος Χριστού. Τιμή που φέρνει όμως και ευθύνη. Την ευθύνη να γίνουμε όλοι καλοί, όπως ήταν Εκείνος καλός. Άγιοι, όπως Εκείνος ήταν άγιος. Τέλειοι, «ἐν μηδενί λειπόμενοι» (Ιακ. 1, 4). Εκείνος να φωτίζει τα πάντα στη ζωή μας. Τις σκέψεις μας. Τις κοιμισμένες συνειδήσεις μας. Τα σκοτάδια της πλάνης, της αβεβαιότητας, της κακοδαιμονίας μας. Να φωτίζει όλους τους δρόμους της ζωής μας. Και να μας οδηγείστην αλήθεια και στη χαρά. Στην αρετή και στην τελειότητα. Στην πνευματική ανάσταση. Για να ψάλλουμε μαζί με τους αγγέλους, τις μυροφόρες γυναίκες και τους αποστόλους ότι ανἐστη οΚύριος. «Οὐκ ἐστιν ὧδε, ἀλλ̕ἠγέρθη» (Λουκ. 24, 6).

Και μαζί Του να αναστηθούμε κι εμείς σε μια νέα πορεία ζωής. Μακριά από τα πάθη και τις ατιμίες. Χωρίς εγωισμούς και θυμούς, πλεονεξίες και κακίες, τις οποίες «αἰσχρόν ἐστι καί λέγειν» (Εφ. 5, 12). Αλλά με πνεύμα μετανοίας και αποφασιστικότητας να είμαστε ευάρεστοι με τα έργα μας στο Θεό, να ζήσουμε τον «ἐπίλοιπον χρόνον» της ζωής μας εργαζόμενοι μόνο για «ὅσα ἐστίν ἀληθῆ, ὅσα σεμνά, ὅσα δίκαια» (Φιλιπ. 4, 8) και ηχάρη τουΑναστημένου Χριστούθα είναι πάντα μαζί μας.                       

Με εγκάρδιες ευχές, τιμή και αγάπη

Ομιλίες του Μητροπολίτου Κεντρώας Αφρικής κυρίου Νικηφόρου και πατρός Γαβριήλ μοναχού στην Αδελφότητά μας

Η εκδήλωση της ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Mε πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2012, ημέρα Κυριακή και ώρες 12-2,30 μ.μ., στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. ,η εκδήλωση της ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ «Ο Άγιος Ληστής του Γολγοθά», από την Ορθόδοξο Αδελφότητα «Η ΟΣΙΑ ΞΕΝΗ», για τα τριάντα πέντε χρόνια (1978-2012) άσκησής της στο χώρο των Φυλακών εντός και εκτός Ελλάδας. Πλήθος κόσμου ,περίπου 1300 άτομα, παρακολούθησαν με αισθήματα συγκίνησης και χαράς το όλο πρόγραμμα.Σε επόμενο χρόνο  θα αναρτηθούν φωτογραφίες και αποσπάσματα από τις ομιλίες των ομιλητών, οι οποίοι περιέγραψαν με πληρότητα και ζωντάνια το έργο της Διακονίας.Μιας Διακονίας, χάρη στην οποία αποφυλακίσθηκαν 15.200 άποροι μικροποινίτες κρατούμενοι και φυγόποινοι από 90 χώρες του κόσμου, με αντίστοιχη δαπάνη 4.100.000,00 ευρώ.

 

Η επετειακή αυτή εκδήλωση πλαισιώθηκε από εκλεκτούς ομιλητές: Τον Θεολόγο, Φιλόλογο και Δημοσιογράφο κ. Χρήστο Κούρτη. Τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου ε.τ. και Δρ. Νομικής κ. Βασίλειο Νικόπουλο. Τον Πρόεδρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών κ. Νικόλαο Μέρτζο και τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Γερβάσιο Ι. Ραπτόπουλο, τακτικό ιεροκήρυκα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος και καθιέρωσε τη Διακονία αυτή της αγάπης στο χώρο των Φυλακών πριν από 35 χρόνια.  Προηγήθηκαν Ύμνοι με το χορό των ιεροψαλτών του Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου, πολιούχου Θεσσαλονίκης, με τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη κ. Βασίλειο Σπυριδόπουλο, Τραγούδια από τη Χορωδία της Εστίας Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος Πολίχνης με χοράρχισσα την κ. Μαρία Χαραλαμπίδου,Φιλόλογο, και Χοροί Μακεδονίας με χορευτικό μαθητριών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινει αναφορά στο θεάρεστο έργο της προσφοράς στον κρατούμενο, που έχει παγκόσμια και καθολική αποδοχή.

 

Search