Αλλαγή στα Ελληνικά

– Έχετε ένα πρόβλημα; “Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με”.

– Έχετε ένα πρόβλημα; “Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με”.
– Έχετε έναν πειρασμό με τον άλλον, με τον γείτονα σας, με τους φίλους σας κ.ο.κ. “Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με”. Η ευχή θα σας δώσει τη λύση του προβλήματος σας λύσιν του αδιεξόδου όπου ευρίσκεστε. Το κομποσκοινάκι λοιπόν “Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με”.

Ο πατήρ Γερβάσιος στις αλήθειες με τη Ζήνα

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. ΙΟΥΝΙΟΣ 2017

ΕΔΩ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ Νο 303

Οι εκδόσεις μας

Πατώντας εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε για τις εκδόσεις μας

ΟΜΟΡΦΕΣ ΓΩΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΜΑΣ

Εδώ διαβάζετε το 302ον ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ! ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ! ο Κύριος.

 
 
 
 
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ! ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ! ο Κύριος. 
Είναι ο αναστάσιμος παιάνας.Ο Χριστός με την Ενανθρώπηση, τα Πάθη, τον Σταυρό και την Ανάσταση επέδειξε την άμετρη αγάπη και την άφατη ευσπλαχνία του Θεού προς τον άνθρωπο.
Έγινε ο Θεός άνθρωπος για να γίνει ο άνθρωπος "κατά χάριν" Θεός. Έλαβε την ανθρώπινη σάρκα για να αποθανατίσει τη σάρκα.
Δέχτηκε εκούσια τον θάνατο για να νικήσει τον θάνατο. Με την σταυρική θυσία κατετρόπωσε τον Διάβολο και τον θάνατο, που ήταν συνέπεια της αμαρτίας.

19/3/2017

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΗΣ ΜΑΡΙΑΣ

Όπως την έζησαν εκείνοι που την γνώρισαν.

***

*******

ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ

ΤΟ 301ον τεύχος ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΜΑΣ

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ........

 

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

ΣΤΟ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ

ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016»Synodoiporia.gr Τιμή στον π. Γερβάσιο Ραπτόπουλο (video)

 

 

Η εκδήλωση τιμής προς τον Αρχιμανδρίτη Γερβάσιο Ραπτόπουλο που πραγματοποίησε η Ομάδα Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…».
Για τον τιμώμενο μίλησαν, ο Πρωτοπρεσβύτερος Θεμιστοκλής Χριστοδούλου και η εκπαιδευτικός Κρυσταλλένια Παπαδοπούλου. Προβλήθηκε και video με φωτογραφίες από τις επισκέψεις του π. Γερβασίου στις φυλακές όλου του κόσμου. Την εκδήλωση έκλεισε με ομιλία του ο π. Γερβάσιος.

Τι θα προσφέρουμε στο Χριστό;

Η Μητρόπολη Σιδηροκάστρου τίμησε τον Αρχιμ. Γερβάσιο Ραπτόπουλο

Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2016

raptopoulos-5

Η Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου σέ συνεργασία με το Δήμο Σιντικής τίμησαν τον Αρχιμανδρίτη Γερβάσιο Ραπτόπουλο Διάκονο των κρατουμένων, χθες Κυριακή 6 Νοεμβρίου το πρωί σε μια λιτή γιορτή.

Ο π. Γερβάσιος διακόνησε τη Μητρόπολη Σιδηροκάστρου την περίοδο 1966 έως το 1974 και αφήκε μνήμη αγαθού και δραστήριου κληρικού και Ιεροκήρυκος διατρέξας κατ' επανάληψη τις πόλεις και τα χωριά της Μητροπόλεως.

Οι εκδηλώσεις των Χριστιανών μας που είχαν ωφεληθεί πνευματικά απ' αυτόν ήσαν πολλές και αφθόρμητες.

Το πρωί τής Κυριακής 6 Νοεμβρίου ετελέσθη πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Σιδηροκάστρου και τή συμμετοχή πολλών Ιερέων και με τη παρουσία πλήθους λαού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προσεφώνησε τον τιμώμενο Ιεροκήρυκα 86 ετών σήμερα και προσέφερε δυο ιστορικά ενθύμια.

Μια φωτογραφία τιυ 1966 όταν ο π. Γερβάσιος συνοδευόμενος πεζός από πλήθος χριστιανών μετέβαινε εν μέσω χιονοθύελλας στα γειτονικά προς το Σιδηρόκαστρο χωριά σε απόστασης 6-7 χιλιόμετρα για το καθιερωμένο κήρυγμα, καθώς και έγγραφο πρόγραμμα του Μητροπολίτου Ιωάννου του έτους 1968 με το πρόγραμμα των Θείων Λειτουργιών και των κηρυγμάτων όλων των Ιεροκηρύκων που διακινούσαν την Ιερά Μητρόπολη.

Μετά την Θεία Λειτουργία ο π. Γερβάσιος διένημε το αντίδωρο και στη συνέχεια παρεκάθησε στο πλούσιο πρωϊνό που προσέφεραν οι κύριες της ενορίας.

Στη συνέχεια στην αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση τιμής και μνήμης του π. Γερβασίου απο την Μητρόπολη Σιδηροκάστρου και το Δήμο Σιντικής.

Προσεφώνησε ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου, τραγούδησε η χορωδία των Κυριών της Ιεράς Μητροπόλεως, ομίλησε εύστοχα ο κ. Δήμαρχος Σιδηροκάστρου ο οποίος εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου ετίμησε τον π. Γερβάσιο ο οποίος και ομίλησε εν τέλει καταλλήλως για το έργο του στις φυλακές της χώρας και εκτός αυτής.

Η αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας ήτο κατάμεστη απο πλήθος κόσμου.

Παρέστησαν τιμητικά και οι Δήμαρχοι Ηρακλείας η οικογένεια του Ιερέως πατέρα του οποίου εφιλοξένησε κατ' επανάληψη στο σπίτι της τον νεαρό τότε Ιεροκήρυκα και ο Δήμαρχος Ν. Ζίχνης πνευματικό τέκνο του π. Γερβασίου.

Στο τέλος της εκδηλώσεως και για αρκετή ώρα εδέχθη τις ευχές των παρισταμένων και το μεσημέρι παρεκάθησε σε εορταστική τράπεζα στην Ιερά Μόνη Αγίων Κηρύκου και Ιουλίττης.

raptopoulos-1

raptopoulos-2

raptopoulos-3

raptopoulos-4

raptopoulos-6

raptopoulos-7

raptopoulos-8

raptopoulos-9

Η ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΜΑΣ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΨΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ

.

...

ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΙ ΠΑΛΜΟΙ Νο 299

Η ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΜΑΣ 2016

ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ 'ΑΓΙΟΣ ΛΗΣΤΗΣ ΤΟΥ ΓΟΛΓΟΘΑ'

Την Kυριακή 29 Μαϊου ο  Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών  τίμήσε τον Αρχιμ.π. Γερβάσιο Ραπτόπουλο διάκονο των Κρατουμένων. η οποία και  πραγματοποιήθηκε στον Κινηματογράφο «Κρόνιο» στις 11 το πρωϊ.

*

https://www.facebook.com/Simerini-Ton-Serron-%CE%A3%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%AE-%CE%A4%CF%89%CE%BD-%CE%A3%CE%B5%CF%81%CF%81%CF%8E%CE%BD-281981738492696/

O Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών τιμά τον Αρχιμανδρίτη Γερβάσιο

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ για τον Αρχιμανδρίτη π. Γερβάσιο Ραπτόπουλο

Από την εφημερίδα  ΣΕΡΡΑΪΚΟΝ ΘΑΡΡΟΣ

20 May 2016
by Δημήτρης
  
 
Τον Διάκονο των Φυλακισμένων
 Την Kυριακή 29 Μαϊου ο  Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών θα τιμήσει τον  Γερβάσιο Ραπτόπουλο διάκονο των Κρατουμένων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Κινηματογράφο «Κρόνιο» στις 11 το πρωϊ.« Θελήσαμε ως επιστημονικός Σύλλογος να τιμήσουμε το Φιλανθρωπικό έργο του Αρχιμανδρίτη. Εχει τιμηθεί σε πολλές πόλεις και από πολλούς φορείς, πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να τον τιμήσει η πόλη που ξεκίνησε» ανέφερε στο «Σ.Θ.» ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών Παναγιώτης Καρύπογλου. Για την ζωή και το έργο του Αρχιμανδρίτη ο δήμαρχος Νέας Ζίχνης Ανδρέας Δαϊρετζής είχε γράψει πρόσφατα μεταξύ των άλλων τα εξής:Δεν είναι απλά ένας Γρεβενιώτης. Ούτε μόνον ένας Έλληνας και μάλιστα Δυτικομακεδόνας. Γι’ αυτά τα δυο καυχιέται πολύ. Γιατί αγαπά και το γενέθλιο τόπο του και την πατρίδα του. Είναι κάτι παραπάνω και μοναδικό. Είναι ο Παγκόσμιος Διάκονος των Κρατουμένων. Τίτλος που του χάρισε το ίδιο το έργο του. Η ίδια η ζωή του. Η προσφορά του. Η δράση του. Οι επισκέψεις του σε φυλακές σ’ όλο τον πλανήτη.
Ο Αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Ραπτόπουλος
  Φως των Γρεβενών που έμελλε να φωτίσει τη ζωή πολλών ανθρώπων. Φώτισε και τη δική μας ζωή. Τη δική μας Περιφέρεια. Το δικό μας Νομό. Έγινε «Σερραίος», όπως συνήθιζε να λέει τα χρόνια που μας τίμησε με την παρουσία του και τη ζωή του στο δικό μας τόπο. Στα δικά μας μέρη. Η ιερατική του σταδιοδρομία και το παγκόσμιο έργο του αγάπης και προσφοράς συνδέθηκε άμεσα με τη Σερραϊκή Γη. Για την πόλη όμως των Σερρών ο πολύ αγαπητός σε όλους τους Σερραίους π.Γερβάσιος επιφύλαξε μια παγκόσμια προβολή: Με την ευλογία του αοιδίμου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κυρού ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Καρδαμένη, η πόλη των Σερρών έγινε η γενέθλια πόλη ενός παγκοσμίου έργου, το οποίο πρόβαλε σε όλα τα πλάτη και μήκη της γης την Ορθόδοξη Ελληνική Εκκλησία και την Ελλάδα. Το έργο αυτό ονομάστηκε ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ «Ο Άγιος Ληστής του Γολγοθά». Χιλιάδες χριστιανοί από όλο το Νομό Σερρών συνόδευαν τον π. Γερβάσιο στις επισκέψεις του αρχικά στη Φυλακή Κασσάνδρας και στη συνέχεια σε όλες τις φυλακές της Ελλάδας. Επί 40 σχεδόν χρόνια, από το 1978, δεν λείπουν οι Σερραίοι από αυτές τις ωραίες πορείες αγάπης προς τους κρατούμενους, εντός και εκτός Ελλάδας. Σε όλες του τις συνεντεύξεις σε Ραδιοφωνικούς και Τηλεοπτικούς σταθμούς, σε Εφημερίδες και περιοδικά ελληνικού και ξένου Τύπου, ο π. Γερβάσιος αναφέρεται πάντα στην συμπαράσταση και συνδρομή των Σερραίων στο μοναδικό αυτό, πολυδιάστατο, κοινωνικό, πανανθρώπινο και παγκόσμιο έργο αγάπης, το οποίο οδήγησε πολλούς κρατούμενους σε νέα πορεία ζωής, χωρίς επιστροφή στα λάθη του παρελθόντος. 16.000 άποροι μικροποινίτες κρατούμενοι από 90 χώρες του κόσμου πήραν στα χέρια τους το πολυπόθητο αποφυλακιστήριο πριν από τη λήξη της ποινής τους, γιατί ο π.Γερβάσιος με τις συνδρομές Ελλήνων και ομογενών πλήρωσε στο Ταμείο του Κράτους 5.200.000,00€ ! Να τι μπορεί να κάνει η αγάπη!
Το έργο αυτό τιμήθηκε από δεκάδες φορείς: από την Ακαδημία Αθηνών. Από την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας. Από Υπουργεία Ελλάδας και άλλων χωρών του κόσμου. Πατριαρχεία. Μητροπόλεις. Δήμους . Συλλόγους και Σωματεία. Το 2013 ο π.Γερβάσιος ήταν υποψήφιος για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Την υποψηφιότητά του στήριξαν προσωπικότητες από τις πέντε ηπείρους. Ο π. Γερβάσιος, παρά την ηλικία του (είναι ήδη 85 ετών), εργάζεται ακούραστα. Το έργο του, έργο ψυχής για τον ίδιο, του δίνει ζωή και γεννά οράματα στην ψυχή του. Ώσπου να κλείσει τα μάτια του, δεν θα σταματήσει να πετά από φυλακή σε φυλακή, να επισκέπτεται τους περιθωριοποιημένους  και ξεχασμένους συχνά και από τους δικούς τους ακόμη ανθρώπους και τους κοινωνικά αποκλεισμένους πάσχοντες αυτούς συνανθρώπους μας και να τους φέρνει το μήνυμα της ελπίδας, της αισιοδοξίας και της αγάπης του Χριστού στις καρδιές τους. Σύνθημα ζωής για τον π.Γερβάσιο είναι : “ Η ζωή μας είναι σύντομη. Ας βιαστούμε να κάνουμε το καλό στον κόσμο».  Με τον πατέρα Γερβάσιο Ραπτόπουλο με συνδέει μια πολύχρονη πνευματική και φιλική σχέση. Το 2008 ο Δήμος Νέας Ζϊχνης σε μια απλή τελετή, παρουσία εκατοντάδων πολιτών απ’ όλο  το Νομό, τον τίμησε ανακηρρύσοντας τον, Επίτιμο Δημότη.

4/5/2016

23/4/2016

16/4/2016

.Δελτίο ειδήσεων

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑΧΡΟΝΑ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΟΣΙΑΣ ΞΕΝΗΣ Β΄ΜΕΡΟΣ

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑΧΡΟΝΑ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΟΣΙΑΣ ΞΕΝΗΣ Α΄ΜΕΡΟΣ

50 ΧΡΟΝΙΑ-ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΟΣΙΑ ΞΕΝΗ

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΝ κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΝ

Ι. Μ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

 

Ο ιερέας των φυλακισμένων μίλησε στην μητρόπολη Καλαβρύτων

Φωτογραφίες Ι. Μ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Ακόμη μία κυριακάτικη εσπερινή ομιλία πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Νεότητας Νέοι Ορίζοντες της μητρόπολης Καλαβρύτων την Κυριακή, όπου ομιλητής ήταν ο Αρχιμανδρίτης π. Γερβάσιος Ραπτόπουλος, Ιεροκήρυκας της Εκκλησίας της Ελλάδος, με θέμα «Η απαξιωμένη κοινωνία των κρατουμένων».

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στην πολυετή διακονία του στον τομέα των φυλακισμένων συνανθρώπων μας και τις εμπειρίες που έχει αποκομίσει με τους συνεργάτες του της Αδελφότητος Η Οσία Ξένη όλα αυτά τα χρόνια, καθώς έχουν επισκεφθεί φυλακές σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας υλική, αλλά, το σημαντικότερο, πνευματική βοήθεια και ένα λόγο παρηγορίας σε αυτούς τους ανθρώπους, «τους ελαχίστους αδελφούς», κατά τον λόγο του Κυρίου, οι οποίοι αντιμετωπίζονται, τις περισσότερες φορές, με καχυποψία και ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας από το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο.

Αυτή η διακονία, όμως δεν είναι τίποτε περισσότερο από την εφαρμογή του λόγου του Κυρίου από την περικοπή του Ευαγγελίου της μελλούσης Κρίσεως “ἐν φυλακῇ  ἤμην  καὶ  ἤλθετε πρός  με” (Ματθ. 25,36). Ο κάθε χριστιανός οφείλει να έχει πάντοτε ως οδηγό στη ζωή του την αγάπη προς τον πλησίον του, διότι κάθε ενδεή συνάνθρωπο που συναντάει, είναι πάντοτεο Χριστός «εν ετέρα μορφή» και πρέπει να τον βοηθήσει όσο και όπως μπορεί.

Η Αδελφότητα προσφέρει την αγάπη «στους ανθρώπους που δεν αγαπήθηκαν ποτέ», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο ομιλητής, έχοντας ως σύνθημα «η ζωή μας είναι σύντομη, ας βιαστούμε να κάνουμε το καλό στον κόσμο», αλλά και ως προσευχή την εξής «Κύριε, μάθε μας να αγαπήσουμε αυτούς που δεν αγαπήθηκαν. Κάνε μας να υποφέρουμε με τον πόνο των άλλων. Μην επιτρέψεις πια να ευτυχούμε μόνοι μας. Δώσε μας την αγωνία της παγκόσμιας δυστυχίας και φύλαξέ μας από τη λησμονιά των άλλων».

Μετά το πέρας της ομιλίας, πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση προς τιμήν του πανοσιολογιωτάτου ομιλητή, ο οποίος έχει προσφέρει τα μέγιστα στον τομέα των φυλακισμένων συνανθρώπων μας, αλλά και στην Εκκλησία. 

Στην προσωπικότητα και το έργο του, καθώς και στις διακρίσεις που έχει λάβει ο π. Γερβάσιος αναφέρθηκε εκτενώς ο Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Βενιανάκης, πρωτοσύγκελος της μητρόπολης Καλαβρύτων.

Ο επιχώριος μητροπολίτης, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε τον π. Γερβάσιο που αποδέχτηκε την πρόσκλησή του και βρέθηκε στην μητρόπολη, εξήρε την διακονία του και την εν γένει προσφορά του σε έναν τόσο δύσκολο τομέα και του απένειμε αναμνηστικό δίπλωμα και τιμητική πλακέτα, ως ένα αντίδωρο ευγνωμοσύνης για την παρουσία του. 

Εκ μέρους του κλήρου της μητρόπολης, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Τσάκαλος, Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγίου, παρέδωσε στον π. Γερβάσιο εικόνα της Παναγίας Τρυπητής και τον ευχαρίστησε για την τόσο ενδιαφέρουσα ομιλία του.

 


 

DIACONY FOR THE PRISONERS

 

BRIEF HISTORY

of the DIACONY FOR THE PRISONERS

«The Saintly Thief of Golgotha of «SAINT XENI Orthodox Missionary Sisterhood

              Α΄                                     Β΄

           

In Greek crisis, priest roams prisons to buy inmates their freedom

 

In this Sunday, Feb. 2, 2014 Father Gervasios holds up a letter, in Arabic, copies of which are handed out to all prisoners his charity frees, in their own language, explaining why they receive the help in the northern port city of Thessaloniki. The soft-spoken 83-year-old with a long white beard and black robes has helped more than 15,000 convicts secure their freedom over nearly four decades, according to records kept by his charity. The Greek rules apply only to people convicted of offences that carry a maximum five-year sentence, such as petty fraud, bodily harm, weapons possession, illegal logging, resisting arrest and minor drugs offences. (AP Photo/Nikolas Giakoumidis)

Associated Press Aug. 7, 2014 | 9:16 a.m. EDT + More

  •  
  •  
  •  

By COSTAS KANTOURIS, Associated Press

THESSALONIKI, Greece (AP) — Germany made headlines this week by letting Bernie Ecclestone, the Formula One chief, pay $100 million to end his bribery trial. In Greek justice, money talks in a different way: Some inmates jailed for minor offences are allowed to buy their freedom — at an average rate of five euros per day.

With the rich at a clear advantage, Greek Orthodox priest Gervasios Raptopoulos has devoted his life to paying off the prison terms of penniless inmates.

The soft-spoken 83-year-old with a long white beard and black robes has helped more than 15,000 convicts secure their freedom over nearly four decades, according to records kept by his charity. The Greek rules apply only to people convicted of offences that carry a maximum five-year sentence, such as petty fraud, bodily harm, weapons possession, illegal logging, resisting arrest and minor drugs offences.

His work, however, is getting harder.

Gervasios, 83, has seen his charity's funds, which all come from private donations, plummet in Greece's financial crisis. And there has been a sharp rise in inmates who can't afford to pay their way out of prison.

"Where people would offer 100 euros ($135), they now give 50 ($67). But that doesn't stop us," he told The Associated Press in an interview.

The crisis, which has worsened already hellish prison conditions, makes his efforts even more pressing.

"Our society rejects inmates and pushes them into the margins," he said. "People often say: 'It serves them right.'"

While behind bars, inmates also need money to buy necessities such as toilet paper and soap when the often meagre supplies provided by prison run out. Gervasios helps them, too, either with cash or handouts.

Greece has a prison population of about 13,000 — far above capacity — forcing authorities to cram inmates into police holding cells as they wait for a place in jail.

Gervasios' charity allocates up to 500 euros ($675) for each prisoner they help, but the amount needed varies.

Sometimes a small sum goes a long way.

"Once, we gave a man 8.5 euros, which was what he lacked to gain his freedom," he said.

"But in exceptional cases we have gone over our limit, giving up to 10,000 euros (13,500) for one prisoner. He was ill and had many children."

Based in a village outside the northern Greek city of Thessaloniki, Gervasios says he has visited prisons in some 90 countries — including Madagascar, Australia, Russia, Albania, Israel, Egypt, and New Zealand — trying to secure the release of Greek prisoners there.

Gervasios lives with a group of nuns who are the backbone of his charity. He is now officially retired from the priesthood — allowing him to travel regularly to all of Greece's 34 penitentiaries. He tours about once a month to hand out gift bags with clothing, a religious icon and toiletry items such as shaving materials, soap, shampoo and toothpaste.

Many prisoners released by his efforts in Greece are foreigners. If they die in prison, the charity pays for their bodies to be taken home.

Since launching the charity in 1978, Father Gervasios has received several state awards, including one of the highest civilian honors granted by the government. The Justice Ministry, responsible for Greece's prisons, is unstinting in its praise.

"For decades now, Father Gervasios Raptopoulos has carried out exceptional work, offering human warmth and solidarity to prisoners," said Marinos Skandamis, the ministry's secretary-general.

It is inmates and prison staff who are the most grateful.

"We would send him papers concerning prisoners who could be freed with a cash payment, and details on what they were in prison for," said Costas Kapandais, a former governor at Greece's Komotini and Diavata prisons. "He didn't turn down a single request."

Former inmates frequently turn up at the charity headquarters on the outskirts of Playiari, a village some 25 kilometers (15 miles) from Thessaloniki. Some repay the money they received. Other, still in need of help, receive food handouts.

"I went to prison because I was selling bread rings without a license," said 60-year-old ex-inmate Dimitris Germanidis. "He paid the fine, and bought off my sentence and so I walked free. ... He helped without knowing me, he didn't even know who the money was going to."

Thomas Kotopoulis, 66, said Father Gervasios stepped in to save him from jail when all seemed lost.

"A fine had been issued against me," he said. "Every day, the police would come to my home and say that, if I couldn't raise the money I would go to jail. On the very last day, Gervasios came to help. It's like he descended from heaven.

___

Online:

Father Gervasios' charity: http://www.diakonia-filakon.gr

___

Follow Kantouris at twitter.com/CostasKantouris

Copyright 2014 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistributed.

CORRECTIONAL INSTITUTE OF GREVENA:

 Archim. Gervasios was awarded with the "GOLDEN CROSS OF PANAGHIA MAYRIOTISSA",by his eminence the Bishop of Kastoria Seraphim for his 37 years holy mission to the prisons all over the word.

Reportaz and fotos about the visit to the prizons on New zealand and Fiji and tgh visit to the prisons Eleona ,avlona on Greece

 

the    Reportaz    

 

 


The Rev. Gervasios Raptopoulos from Greece visited the below mentioned prisons in Russia:

The Rev. Gervasios Raptopoulos from Greece visited the below mentioned prisons in Russia:

  1. The Prison in Butirka, on 10th October 2009.
  2. The Judicial Prison n.1 in Moscow, on 13th October 2009.
  3. The Prisoners’ Hospital in Moscow on 13th October 2009.
  4. The Women’s Prison in Mozaisk on 28th January 2010.
  5. The Juveniles’ Prison of Mozaisk on 28th January 2010.
  6. The Prisoners’ In Custody Prison in Mozaisk on 27th January, 2011.

 

TheRev. Gervasios Raptopoulos with his partners visited the above mentioned prisons giving a lot of presents to the prisoners (tracksuits, socks, gloves, towels, e.t.c.).

 

On the other hand, he had been participating for 3 years by a Paper in the International Congress of the Patriarchate of Moscow, which is held annually, from 24th to 29th January.

 

He also released on bail a young Russian prisoner from a Moscow prison by sending € 1.450,00 from Greece.

the labour work

welcome

  The "Diaconate for the Release of Poor Prisoners " of the "SAINT XENI" Orthodox Missionary Sisterhood was founded in 1978. It has carried out this humanitarian and Christian diaconal service until the present, and it will continue to do so in the future.

  The coordinator of the "Diacony for the Release of Poor Prisoners " of the "SAINT XENI" Orthodox Missionary Sisterhood is the spiritual advisor to the Sisterhood, the Very Reverent Archimandrite Gervasios Ioannis Raptopoulos, Preacher, who signs o­n behalf of the Missionary Sisterhood the letters addressed to the released poor prisoners and defendants and any relevant document.

  The information instrument of the "Diacony for the Release of Poor Prisoners " is the quarterly orthodox periodical "Christian Pulses".

 RELEASES: 15.481FOR THE RELEASES :  7.670.000 euro


   

Search