Change to English

Ενισχύσατε το υπό κατασκευή Ιερό Ναύδριο του Αγίου Ληστή του Γολγοθά


ΝΑΥΔΡΙΟΝ ΑΓΙΟΥ ΛΗΣΤΗ ΤΟΥ ΓΟΛΓΟΘΑ

«Κύριε, αγίασον τους αγαπώντας την ευπρέπειαν του οίκου σου»

Όταν αρχές του 2012 καθιερώσαμε τον Άγιο Ληστή του Γολγοθά ως προστάτη της ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ, μέσα μας γεννήθηκε πόθος να μπορούσαμε, εδώ στην έδρα της ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ, να έχουμε κι ένα Ναΰδριο έστω, στο όνομα του προστάτη μας. Για να ανάβουμε ένα κερί. Και να δεόμαστε για τους «εν φυλακή όντας».

Αλλά οι μέρες που περνάμε όλοι μας είναι δύσκολες. Πού να βρούμε τα χρήματα, έστω και τα λίγα μόνο που χρειάζονται για έναΝαΰδριο; Έτσι ο ωραίος αυτός πόθος απλώς σιγοκαίει άσβεστος βαθιά μέσα στην ψυχή μας.

Ωστόσο διώξαμε κάθε ενδοιασμό και είπαμε: Να αγοράσουμε ένα προκάτ, προκατασκευασμένο δηλαδή έστω, Ναΰδριο βυζαντινού ρυθμού και να εξοφλήσουμε το χρέος με μικρές δόσεις. Το Ναΰδριο να μεταφερθεί με γερανό και να τοποθετηθεί σε ανάλογη θέση, μέσα στον υψηλό μανδρότοιχο του αύλειου χώρου της έδρας μας.

Και, όπως θέλουμε να ελπίζουμε, οι επί 35 χρόνια συνδρομητές της ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ θα μας δώσουν ένα χέρι βοηθείας. Έστω ακόμα κι ένα ευρώ, όπως κάνουν και για αποφυλάκιση απόρων κρατουμένων.

Για την ανέγερση του ιερού ναού ο αριθμός Λογαριασμού είναι: 

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΛΑΔΟΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ:210/481277-87

    

ΙΒΑΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ

GR9601102100000021048127787

ΚΩΔ.SWIFTΤΡΑΠΕΖΑΣ (BIC) ETHNGRAA

Ο ΕΡΗΜΙΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ

 

(10.000,00 ευρώ για αγαθοεργίες)

 

Βαθιά μέσα στην έρημο του Άθωνα, εκεί διάλεξε να μονάσει ο Γέροντας. Απόμερος ο τόπος και δύσβατος. Δύσκολο να υποψιασθεί κανείς ότι στο χώρο αυτό ζει άνθρωπος. Και μόνος. Μόνος με το Θεό. Και η στέγη του; Μια πρόχειρη καλύβα, που ένας δυνατός αέρας μπορεί να τη διαλύσει. Εκεί ασκείται και προσεύχεται για όλους. Για τους άρχοντες. Για το λαό του Θεού. Για τους άθεους, τους άπιστους. Για τους αρρώστους και τους φτωχούς. Για τη νεολαία μας. Για τους φυλακισμένους. Και ιδιαίτερα για τη Μητέρα Εκκλησία. Την ποιμαίνουσα. Την ποιμαινόμενη. Και για τους αιρετικούς, που ξέκοψαν από την Εκκλησία μας. Δέεται για όλο τον κόσμο.

Προσκυνητές που φθάνουν στο Άγιο Όρος με τον πόθο να ωφεληθούν ψυχικά, τον εντόπισαν με τρόπο θαυμαστό. Και εκεί κάθε φορά με πνεύμα μαθητείας διδάσκονται πολλά από το Γέροντα και καταρτίζονται πνευματικά. Δεν παρέβλεπαν όμως και τις διάφορες ανάγκες του, μια από τις οποίες είναι και η επισκευή της καλύβας του Γέροντα. Γι’ αυτό και άφηναν πάντα προαιρετικά ό,τι ο καθένας μπορούσε. Παρά την επίμονη άρνησή του, τελικά ο Γέροντας σκεπτόμενος, -τι άραγε;- τα δεχόταν. Αυτό φανερώθηκε πριν από λίγο καιρό. Πώς; Με έμπιστο χριστιανό μάς έστειλε φάκελο με εσώκλειστο ποσό 10.000,00 ευρώ για αγαθοεργίες. Με τον όρο να διατηρήσουμε την ανωνυμία, το οποίο και κάνουμε.

Και η τροφή του Γέροντα; Μόνο παξιμάδια. Και η παλιά καλύβα με τις πολλές ατέλειες; Θα τη διατηρήσει ο Θεός όρθια. Την καθαρή καρδιά του τη φλογίζει μια μόνο προσδοκία. Εκείνη που γράφει ο Απ. Παύλος: «Εξεδέχετο γαρ την τους θεμελίους έχουσαν πόλιν, ης τεχνίτης και δημιουργός ο Θεός» (Εβρ. 11, 10). Περιμένει με πίστη και με ακλόνητη ελπίδα την επουράνια πόλη, την Ουράνια Πολιτεία, με τα ακλόνητα και αιώνια θεμέλιά της, της οποίας τεχνίτης και δημιουργός είναι ο ίδιος ο Θεός.

Ευλαβέστατε Γέροντά μας,

Μη παύσεις να δέεσαι και για μας. Για τη σωτηρία των ψυχών μας. Και για να κάνουμε το καλό στον κόσμο, όσο η καρδιά μας χτυπά.

Αναζήτηση