Change to English

– Έχετε ένα πρόβλημα; “Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με”.

– Έχετε ένα πρόβλημα; “Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με”.
– Έχετε έναν πειρασμό με τον άλλον, με τον γείτονα σας, με τους φίλους σας κ.ο.κ. “Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με”. Η ευχή θα σας δώσει τη λύση του προβλήματος σας λύσιν του αδιεξόδου όπου ευρίσκεστε. Το κομποσκοινάκι λοιπόν “Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με”.

Ο πατήρ Γερβάσιος στις αλήθειες με τη Ζήνα

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. ΙΟΥΝΙΟΣ 2017

ΕΔΩ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ Νο 303

Οι εκδόσεις μας

Πατώντας εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε για τις εκδόσεις μας

ΟΜΟΡΦΕΣ ΓΩΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΜΑΣ

Εδώ διαβάζετε το 302ον ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ! ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ! ο Κύριος.

 
 
 
 
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ! ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ! ο Κύριος. 
Είναι ο αναστάσιμος παιάνας.Ο Χριστός με την Ενανθρώπηση, τα Πάθη, τον Σταυρό και την Ανάσταση επέδειξε την άμετρη αγάπη και την άφατη ευσπλαχνία του Θεού προς τον άνθρωπο.
Έγινε ο Θεός άνθρωπος για να γίνει ο άνθρωπος "κατά χάριν" Θεός. Έλαβε την ανθρώπινη σάρκα για να αποθανατίσει τη σάρκα.
Δέχτηκε εκούσια τον θάνατο για να νικήσει τον θάνατο. Με την σταυρική θυσία κατετρόπωσε τον Διάβολο και τον θάνατο, που ήταν συνέπεια της αμαρτίας.

19/3/2017

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΗΣ ΜΑΡΙΑΣ

Όπως την έζησαν εκείνοι που την γνώρισαν.

***

*******

ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ

ΤΟ 301ον τεύχος ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΜΑΣ

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ........

 

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

ΣΤΟ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ

ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016»Synodoiporia.gr Τιμή στον π. Γερβάσιο Ραπτόπουλο (video)

 

 

Η εκδήλωση τιμής προς τον Αρχιμανδρίτη Γερβάσιο Ραπτόπουλο που πραγματοποίησε η Ομάδα Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…».
Για τον τιμώμενο μίλησαν, ο Πρωτοπρεσβύτερος Θεμιστοκλής Χριστοδούλου και η εκπαιδευτικός Κρυσταλλένια Παπαδοπούλου. Προβλήθηκε και video με φωτογραφίες από τις επισκέψεις του π. Γερβασίου στις φυλακές όλου του κόσμου. Την εκδήλωση έκλεισε με ομιλία του ο π. Γερβάσιος.

Τι θα προσφέρουμε στο Χριστό;

Η Μητρόπολη Σιδηροκάστρου τίμησε τον Αρχιμ. Γερβάσιο Ραπτόπουλο

Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2016

raptopoulos-5

Η Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου σέ συνεργασία με το Δήμο Σιντικής τίμησαν τον Αρχιμανδρίτη Γερβάσιο Ραπτόπουλο Διάκονο των κρατουμένων, χθες Κυριακή 6 Νοεμβρίου το πρωί σε μια λιτή γιορτή.

Ο π. Γερβάσιος διακόνησε τη Μητρόπολη Σιδηροκάστρου την περίοδο 1966 έως το 1974 και αφήκε μνήμη αγαθού και δραστήριου κληρικού και Ιεροκήρυκος διατρέξας κατ' επανάληψη τις πόλεις και τα χωριά της Μητροπόλεως.

Οι εκδηλώσεις των Χριστιανών μας που είχαν ωφεληθεί πνευματικά απ' αυτόν ήσαν πολλές και αφθόρμητες.

Το πρωί τής Κυριακής 6 Νοεμβρίου ετελέσθη πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Σιδηροκάστρου και τή συμμετοχή πολλών Ιερέων και με τη παρουσία πλήθους λαού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προσεφώνησε τον τιμώμενο Ιεροκήρυκα 86 ετών σήμερα και προσέφερε δυο ιστορικά ενθύμια.

Μια φωτογραφία τιυ 1966 όταν ο π. Γερβάσιος συνοδευόμενος πεζός από πλήθος χριστιανών μετέβαινε εν μέσω χιονοθύελλας στα γειτονικά προς το Σιδηρόκαστρο χωριά σε απόστασης 6-7 χιλιόμετρα για το καθιερωμένο κήρυγμα, καθώς και έγγραφο πρόγραμμα του Μητροπολίτου Ιωάννου του έτους 1968 με το πρόγραμμα των Θείων Λειτουργιών και των κηρυγμάτων όλων των Ιεροκηρύκων που διακινούσαν την Ιερά Μητρόπολη.

Μετά την Θεία Λειτουργία ο π. Γερβάσιος διένημε το αντίδωρο και στη συνέχεια παρεκάθησε στο πλούσιο πρωϊνό που προσέφεραν οι κύριες της ενορίας.

Στη συνέχεια στην αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση τιμής και μνήμης του π. Γερβασίου απο την Μητρόπολη Σιδηροκάστρου και το Δήμο Σιντικής.

Προσεφώνησε ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου, τραγούδησε η χορωδία των Κυριών της Ιεράς Μητροπόλεως, ομίλησε εύστοχα ο κ. Δήμαρχος Σιδηροκάστρου ο οποίος εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου ετίμησε τον π. Γερβάσιο ο οποίος και ομίλησε εν τέλει καταλλήλως για το έργο του στις φυλακές της χώρας και εκτός αυτής.

Η αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας ήτο κατάμεστη απο πλήθος κόσμου.

Παρέστησαν τιμητικά και οι Δήμαρχοι Ηρακλείας η οικογένεια του Ιερέως πατέρα του οποίου εφιλοξένησε κατ' επανάληψη στο σπίτι της τον νεαρό τότε Ιεροκήρυκα και ο Δήμαρχος Ν. Ζίχνης πνευματικό τέκνο του π. Γερβασίου.

Στο τέλος της εκδηλώσεως και για αρκετή ώρα εδέχθη τις ευχές των παρισταμένων και το μεσημέρι παρεκάθησε σε εορταστική τράπεζα στην Ιερά Μόνη Αγίων Κηρύκου και Ιουλίττης.

raptopoulos-1

raptopoulos-2

raptopoulos-3

raptopoulos-4

raptopoulos-6

raptopoulos-7

raptopoulos-8

raptopoulos-9

Η ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΜΑΣ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΨΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ

.

...

ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΙ ΠΑΛΜΟΙ Νο 299

Η ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΜΑΣ 2016

ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ 'ΑΓΙΟΣ ΛΗΣΤΗΣ ΤΟΥ ΓΟΛΓΟΘΑ'

Την Kυριακή 29 Μαϊου ο  Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών  τίμήσε τον Αρχιμ.π. Γερβάσιο Ραπτόπουλο διάκονο των Κρατουμένων. η οποία και  πραγματοποιήθηκε στον Κινηματογράφο «Κρόνιο» στις 11 το πρωϊ.

*

https://www.facebook.com/Simerini-Ton-Serron-%CE%A3%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%AE-%CE%A4%CF%89%CE%BD-%CE%A3%CE%B5%CF%81%CF%81%CF%8E%CE%BD-281981738492696/

O Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών τιμά τον Αρχιμανδρίτη Γερβάσιο

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ για τον Αρχιμανδρίτη π. Γερβάσιο Ραπτόπουλο

Από την εφημερίδα  ΣΕΡΡΑΪΚΟΝ ΘΑΡΡΟΣ

20 May 2016
by Δημήτρης
  
 
Τον Διάκονο των Φυλακισμένων
 Την Kυριακή 29 Μαϊου ο  Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών θα τιμήσει τον  Γερβάσιο Ραπτόπουλο διάκονο των Κρατουμένων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Κινηματογράφο «Κρόνιο» στις 11 το πρωϊ.« Θελήσαμε ως επιστημονικός Σύλλογος να τιμήσουμε το Φιλανθρωπικό έργο του Αρχιμανδρίτη. Εχει τιμηθεί σε πολλές πόλεις και από πολλούς φορείς, πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να τον τιμήσει η πόλη που ξεκίνησε» ανέφερε στο «Σ.Θ.» ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών Παναγιώτης Καρύπογλου. Για την ζωή και το έργο του Αρχιμανδρίτη ο δήμαρχος Νέας Ζίχνης Ανδρέας Δαϊρετζής είχε γράψει πρόσφατα μεταξύ των άλλων τα εξής:Δεν είναι απλά ένας Γρεβενιώτης. Ούτε μόνον ένας Έλληνας και μάλιστα Δυτικομακεδόνας. Γι’ αυτά τα δυο καυχιέται πολύ. Γιατί αγαπά και το γενέθλιο τόπο του και την πατρίδα του. Είναι κάτι παραπάνω και μοναδικό. Είναι ο Παγκόσμιος Διάκονος των Κρατουμένων. Τίτλος που του χάρισε το ίδιο το έργο του. Η ίδια η ζωή του. Η προσφορά του. Η δράση του. Οι επισκέψεις του σε φυλακές σ’ όλο τον πλανήτη.
Ο Αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Ραπτόπουλος
  Φως των Γρεβενών που έμελλε να φωτίσει τη ζωή πολλών ανθρώπων. Φώτισε και τη δική μας ζωή. Τη δική μας Περιφέρεια. Το δικό μας Νομό. Έγινε «Σερραίος», όπως συνήθιζε να λέει τα χρόνια που μας τίμησε με την παρουσία του και τη ζωή του στο δικό μας τόπο. Στα δικά μας μέρη. Η ιερατική του σταδιοδρομία και το παγκόσμιο έργο του αγάπης και προσφοράς συνδέθηκε άμεσα με τη Σερραϊκή Γη. Για την πόλη όμως των Σερρών ο πολύ αγαπητός σε όλους τους Σερραίους π.Γερβάσιος επιφύλαξε μια παγκόσμια προβολή: Με την ευλογία του αοιδίμου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κυρού ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Καρδαμένη, η πόλη των Σερρών έγινε η γενέθλια πόλη ενός παγκοσμίου έργου, το οποίο πρόβαλε σε όλα τα πλάτη και μήκη της γης την Ορθόδοξη Ελληνική Εκκλησία και την Ελλάδα. Το έργο αυτό ονομάστηκε ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ «Ο Άγιος Ληστής του Γολγοθά». Χιλιάδες χριστιανοί από όλο το Νομό Σερρών συνόδευαν τον π. Γερβάσιο στις επισκέψεις του αρχικά στη Φυλακή Κασσάνδρας και στη συνέχεια σε όλες τις φυλακές της Ελλάδας. Επί 40 σχεδόν χρόνια, από το 1978, δεν λείπουν οι Σερραίοι από αυτές τις ωραίες πορείες αγάπης προς τους κρατούμενους, εντός και εκτός Ελλάδας. Σε όλες του τις συνεντεύξεις σε Ραδιοφωνικούς και Τηλεοπτικούς σταθμούς, σε Εφημερίδες και περιοδικά ελληνικού και ξένου Τύπου, ο π. Γερβάσιος αναφέρεται πάντα στην συμπαράσταση και συνδρομή των Σερραίων στο μοναδικό αυτό, πολυδιάστατο, κοινωνικό, πανανθρώπινο και παγκόσμιο έργο αγάπης, το οποίο οδήγησε πολλούς κρατούμενους σε νέα πορεία ζωής, χωρίς επιστροφή στα λάθη του παρελθόντος. 16.000 άποροι μικροποινίτες κρατούμενοι από 90 χώρες του κόσμου πήραν στα χέρια τους το πολυπόθητο αποφυλακιστήριο πριν από τη λήξη της ποινής τους, γιατί ο π.Γερβάσιος με τις συνδρομές Ελλήνων και ομογενών πλήρωσε στο Ταμείο του Κράτους 5.200.000,00€ ! Να τι μπορεί να κάνει η αγάπη!
Το έργο αυτό τιμήθηκε από δεκάδες φορείς: από την Ακαδημία Αθηνών. Από την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας. Από Υπουργεία Ελλάδας και άλλων χωρών του κόσμου. Πατριαρχεία. Μητροπόλεις. Δήμους . Συλλόγους και Σωματεία. Το 2013 ο π.Γερβάσιος ήταν υποψήφιος για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Την υποψηφιότητά του στήριξαν προσωπικότητες από τις πέντε ηπείρους. Ο π. Γερβάσιος, παρά την ηλικία του (είναι ήδη 85 ετών), εργάζεται ακούραστα. Το έργο του, έργο ψυχής για τον ίδιο, του δίνει ζωή και γεννά οράματα στην ψυχή του. Ώσπου να κλείσει τα μάτια του, δεν θα σταματήσει να πετά από φυλακή σε φυλακή, να επισκέπτεται τους περιθωριοποιημένους  και ξεχασμένους συχνά και από τους δικούς τους ακόμη ανθρώπους και τους κοινωνικά αποκλεισμένους πάσχοντες αυτούς συνανθρώπους μας και να τους φέρνει το μήνυμα της ελπίδας, της αισιοδοξίας και της αγάπης του Χριστού στις καρδιές τους. Σύνθημα ζωής για τον π.Γερβάσιο είναι : “ Η ζωή μας είναι σύντομη. Ας βιαστούμε να κάνουμε το καλό στον κόσμο».  Με τον πατέρα Γερβάσιο Ραπτόπουλο με συνδέει μια πολύχρονη πνευματική και φιλική σχέση. Το 2008 ο Δήμος Νέας Ζϊχνης σε μια απλή τελετή, παρουσία εκατοντάδων πολιτών απ’ όλο  το Νομό, τον τίμησε ανακηρρύσοντας τον, Επίτιμο Δημότη.

4/5/2016

23/4/2016

16/4/2016

.Δελτίο ειδήσεων

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑΧΡΟΝΑ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΟΣΙΑΣ ΞΕΝΗΣ Β΄ΜΕΡΟΣ

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑΧΡΟΝΑ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΟΣΙΑΣ ΞΕΝΗΣ Α΄ΜΕΡΟΣ

50 ΧΡΟΝΙΑ-ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΟΣΙΑ ΞΕΝΗ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΜΑΣ 2015

Το Έργο μας σε Εικόνες

ΝΕΕΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ Α ΤΡΙΜΗΝΟ 2015

.στην Ε κπομπή <<ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ>>

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΝ κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΝ

Ι. Μ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

 

Ο ιερέας των φυλακισμένων μίλησε στην μητρόπολη Καλαβρύτων

Φωτογραφίες Ι. Μ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Ακόμη μία κυριακάτικη εσπερινή ομιλία πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Νεότητας Νέοι Ορίζοντες της μητρόπολης Καλαβρύτων την Κυριακή, όπου ομιλητής ήταν ο Αρχιμανδρίτης π. Γερβάσιος Ραπτόπουλος, Ιεροκήρυκας της Εκκλησίας της Ελλάδος, με θέμα «Η απαξιωμένη κοινωνία των κρατουμένων».

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στην πολυετή διακονία του στον τομέα των φυλακισμένων συνανθρώπων μας και τις εμπειρίες που έχει αποκομίσει με τους συνεργάτες του της Αδελφότητος Η Οσία Ξένη όλα αυτά τα χρόνια, καθώς έχουν επισκεφθεί φυλακές σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας υλική, αλλά, το σημαντικότερο, πνευματική βοήθεια και ένα λόγο παρηγορίας σε αυτούς τους ανθρώπους, «τους ελαχίστους αδελφούς», κατά τον λόγο του Κυρίου, οι οποίοι αντιμετωπίζονται, τις περισσότερες φορές, με καχυποψία και ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας από το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο.

Αυτή η διακονία, όμως δεν είναι τίποτε περισσότερο από την εφαρμογή του λόγου του Κυρίου από την περικοπή του Ευαγγελίου της μελλούσης Κρίσεως “ἐν φυλακῇ  ἤμην  καὶ  ἤλθετε πρός  με” (Ματθ. 25,36). Ο κάθε χριστιανός οφείλει να έχει πάντοτε ως οδηγό στη ζωή του την αγάπη προς τον πλησίον του, διότι κάθε ενδεή συνάνθρωπο που συναντάει, είναι πάντοτεο Χριστός «εν ετέρα μορφή» και πρέπει να τον βοηθήσει όσο και όπως μπορεί.

Η Αδελφότητα προσφέρει την αγάπη «στους ανθρώπους που δεν αγαπήθηκαν ποτέ», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο ομιλητής, έχοντας ως σύνθημα «η ζωή μας είναι σύντομη, ας βιαστούμε να κάνουμε το καλό στον κόσμο», αλλά και ως προσευχή την εξής «Κύριε, μάθε μας να αγαπήσουμε αυτούς που δεν αγαπήθηκαν. Κάνε μας να υποφέρουμε με τον πόνο των άλλων. Μην επιτρέψεις πια να ευτυχούμε μόνοι μας. Δώσε μας την αγωνία της παγκόσμιας δυστυχίας και φύλαξέ μας από τη λησμονιά των άλλων».

Μετά το πέρας της ομιλίας, πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση προς τιμήν του πανοσιολογιωτάτου ομιλητή, ο οποίος έχει προσφέρει τα μέγιστα στον τομέα των φυλακισμένων συνανθρώπων μας, αλλά και στην Εκκλησία. 

Στην προσωπικότητα και το έργο του, καθώς και στις διακρίσεις που έχει λάβει ο π. Γερβάσιος αναφέρθηκε εκτενώς ο Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Βενιανάκης, πρωτοσύγκελος της μητρόπολης Καλαβρύτων.

Ο επιχώριος μητροπολίτης, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε τον π. Γερβάσιο που αποδέχτηκε την πρόσκλησή του και βρέθηκε στην μητρόπολη, εξήρε την διακονία του και την εν γένει προσφορά του σε έναν τόσο δύσκολο τομέα και του απένειμε αναμνηστικό δίπλωμα και τιμητική πλακέτα, ως ένα αντίδωρο ευγνωμοσύνης για την παρουσία του. 

Εκ μέρους του κλήρου της μητρόπολης, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Τσάκαλος, Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγίου, παρέδωσε στον π. Γερβάσιο εικόνα της Παναγίας Τρυπητής και τον ευχαρίστησε για την τόσο ενδιαφέρουσα ομιλία του.

 


 

ΕΝΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

     Ο ΧΡΥΣΟΣ ΘΡΟΝΟΣ    

 

 

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΄ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΙ ΠΑΛΜΟΙ΄

 

Μάθετε  περισσότερα  για  τις  δραστηριότητές  μας,  από  το  ηλέκτρονικό  περιοδικό μας, πατώντας  το  σχετικό  εικονίδιο στην Αρχική σελίδα μας, δεξιά. 

Καλώς Ήρθατε

You can view our website in English

Η "Διακονία Αποφυλακίσεως Απόρων Κρατουμένων" της Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Αδελφότητος "Η ΟΣΙΑ ΞΕΝΗ"  με το διακριτικό τίτλο <<Ο ΑΓΙΟΣ ΛΗΣΤΗΣ ΤΟΥ ΓΟΛΓΟΘΑ>>,ιδρύθηκε το έτος 1978.

Συντονίζεται από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Γερβάσιο Ιωάν. Ραπτόπουλο.

Σκοπός της είναι η ηθική και υλική συμπαράσταση των κρατουμένων γενικά και ειδικότερα η εξαγορά των μικροποινών των απόρων κρατουμένων,  οι επισκέψεις σε φυλακές.

Δημοσιογραφικό όργανο της "Διακονίας Aποφυλακίσεως Aπόρων Kρατουμένων " είναι το τριμηνιαίο ορθόδοξο περιοδικό "Xριστιανικοί Παλμοί".

 

 


 

ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΟΣΙΑΣ ΞΕΝΗΣ

   

24 Ιανουαρίου

Μνήμη της Οσίας Μητρός ημών Ξένης

                                                                                                                 

                                        ΠΡΟΛΟΓΟΣ

 Μέσα στους αιώνες που κύλισαν είναι πολλές οι ψυχές που αγάπησαν το θείο Διδάσκαλο και έζησαν όπως εκείνος παραγγέλει. Αυτές οι ψυχές γίνονται , ιδιαίτερα στις μέρες μας φάροι πνευματικοί.

Μια από αυτές τις ψυχές είναι και η Οσία Ξένη

Στα ίχνη του Ιησού,που ξενιτεύτηκε από τον ουρανό στη γη, αναχώρησε και η οσία με τις δύο θεαραπαινίδες της σε ξένη χώρα για να μπορεί εκεί να προσφέρει τη λατρεία της στο Χριστό και τη διακονία της στον συνάνθρωπο.

Στη ζωή της συνάντησε πολλές δυσκολίες. Δεν λύγισε όμως. Έμεινε όρθια και σαν λαμπάδα έλιωνε στο βωμό της αγάπης και της προσφοράς, για να φωτίζει αιώνια κάθε ψυχή που θέλει να ακολουθήσει τη δική της ζωή.

Αυτή τη ζωή της,  ζωή  αγάπης και  διακονίας, αγωνίζεται να υλοποιήσει  η Αδελφότητά μας. Και προσπαθεί να το επιτυγχάνει κάθε φορά και περισσότερο, κάθε φορά και καλύτερα.

είθε η Οσία Ξένη, να γίνει το φωτεινό παράδειγμα που θα μας εμπνέει πάντοτε, ώσπου να έρθει η ώρα και της δικής μας αποδημίας από τη γη στον ουρανό, όπου ευφραίνεται η Οσία μας με άπειρες άλλες ψυχές που αγάπησαν και ακολούθησαν τα ίχνη του Ιησού Χριστού, στον οποίο ανήκει κάθε τιμή και δόξα.

 

Η ΑΙΩΝΙΑ ΠΟΛΗ

Βρισκόμαστε στον Ε΄ μ.Χ. αιώνα. Η Ρώμη εξακολουθεί να παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον από το παλιό της μεγαλείο.

Η Ρώμη θα θυμίζει πάντοτε τις πιο ευγενικές μορφές που έζησαν στην πόλη αυτή τα πρώτα χριστιανικά χρόνια. Θα θυμίζει ένα Σεβαστιανό και έναν Παγκράτιο μια Αγνή και μια Καικιλία και πλήθος άλλων μαρτύρων.

Η ΝΕΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ

Αλλά και μετά την εποχή των διωγμών η πόλη δεν έπαψε να γεννά ευγενικές και εκλεκτές ψυχές. Μια τέτοια ψυχή είναι η Οσία Ξένη. Ευσεβία ήταν το πρώτο της όνομα. Οι γονείς της ήταν ειδωλολάτρες επιφανείς και πλούσιοι.Γι’ αυτό φρόντισαν να δώσουν στην κόρη  τους ανάλογη αγωγή και μόρφωση. Η Ευσεβία, όσο ήταν δυνατό σε μια κοπέλα της εποχής της, αγάπησε τα γράμματα, αλλά περισσότερο αγάπησε την αρετή. Ήταν ψυχή ενάρετη, ήταν όμως ειδωλολάτρισσα.........

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ.ΘΑΒΩΡ 2012

Get Adobe Flash player

35 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ

 «Και αναστάς ήλθε προς τον πατέρα αυτού» (Λουκ. 15, 11-31)

 

Δεύτερη Κυριακή του Τριωδίου  είναι η Κυριακή του Ασώτου. Σ’ αυτήν την Κυριακή διαβάζεται η γνωστή σε όλους μας παραβολή. Γι’ αυτό, άλλωστε, έχει κι αυτό το όνομα.

Η παραβολή, όσον αφορά το πρόσωπο του Ασώτου, χωρίζεται κυρίως σε δυο μέρη. Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει τη φυγή του Ασώτου από τον πατέρα. Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει την επιστροφή του Ασώτου στον πατέρα.

Τελευταία Νέα...

28/12/2016
*******
15/06/2016
30/6/2016
17/03/2015
24-3-2015
24/08/2014
Τα Νέα μας
Αναζήτηση