Change to English

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Όλοι στο συλλαλητήριο

Ο ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΦΟΒΕΡΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΣ

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=-NU44HM3HHc

Ζωντανή μετάδοση συλλαλητηρίου τῆς Θεσσαλονίκης γιά τήν Μακεδονία

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

http://enromiosini.gr/anakoinwseis/%CE%B6%CF%89%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AE-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%84%E1%BF%86%CF%82-%CE%B8/

ΕΝΑΕΡΙΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

https://youtu.be/lH1zqGeyUQk

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

 

ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΑΣ

Σᾶς γνωρίζουμε ὅτι:

Ὁ Ἀρχιμ. π. Γερβάσιος Ἰωάν. Ραπτόπουλος, ὑπεύθυνος τῆς διακονίας ἀγάπης και προσφορᾶς στήν ἀπαξιωμένη κοινωνία τῶν κρατουμένων, μετά τήν ἐπετειακή ἐκδήλωση τῶν σαράντα (40) χρόνων γι’ αὐτήν στίς 22 Ὀκτωβρίου 2017, στήν Αἴθουσα Τελετῶν τοῦ Ἀριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, δηλώνει ὅτι θά συνεχίσει τή διακονία αὐτή ὅσα χρόνια ζωῆς τοῦ δώσει ὁ Κύριος ἐδῶ κάτω στήν παροικία τῆς γῆς.

Τό γῆρας τῶν 88 χρόνων, τό ὁποῖο τοῦ δημιουργεῖ πρόβλημα στήν πορεία του πρός τούς χώρους τῶν Καταστημάτων Κράτησης τῆς πατρίδος μας, τό ἀντιμετωπίζει μέ τή χρήση ἁμαξιδίου (καροτσάκι), ὅπως τοῦτο συνέβη κατά τήν ὁμιλία του στό Ναύπλιο στίς 11 Ἰανουαρίου 2018. Ἡ διακονία αὐτή ἀγάπης καί προσφορᾶς θά συνεχίζεται μέ τόν τρόπο αὐτό.

Παρακαλοῦνται ὅλοι οἱ φιλάνθρωποι Ἕλληνες, οἱ ὁποῖοι δέν ἀπέκαμαν ἐπί 40 χρόνια νά στέλνουν τίς ὅποιες συνδρομές τους, νά συνεχίσουν νά τό κάνουν καί στό ἑξῆς, χωρίς νά ξεχνοῦν ἐκεῖνο πού εἶπε ἄγγελος τοῦ Θεοῦ στόν Ρωμαῖο ἑκατόνταρχο Κορνήλιο στήν Καισάρεια: «Αἱ προσευχαί σου καί αἱ ἐλεημοσύναι σου ἀνέβησαν εἰς μνημόσυνον ἐνώπιον τοῦ Θεοῦ» (Πράξ. 10, 4). Οἱ προσευχές σου καί οἱ ἐλεημοσύνες σου ἀνέβηκαν στόν οὐρανό ὡς προσφορά εὐπρόσδεκτη στό Θεό καί ἄξια νά σέ θυμᾶται καί νά μή σέ ξεχνᾶ ποτέ.

Καί ἄς μή ξεχνοῦμε:

Ἡ ζωή μας εἶναι σύντομη. Ἄς βιαστοῦμε νά κάνουμε τό καλό στόν κόσμο.

                                                          Ἀδελφότης                                                                                    «Η ΟΣΙΑ ΞΕΝΗ»

Κήρυγμα πατρός Γερβασίου Ραπτοπούλου

Ο καινούριος Χρόνος είναι το σημείο όπου η ζωή συναντιέται με το χθες και φέρνει αναμνήσεις. Με το αύριο και γεννά προσδοκίες. Με το σήμερα και καλεί σε αγώνες.

 

 

ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥΣ ΠΑΛΜΟΥΣ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΜΑΣ (Τεύχος 305)

Η ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

 ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗ

40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ Α΄ Μέρος

40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ Β΄μέρος

40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ Γ΄μέρος

40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ Δ΄ μέρος

19/11/2017

ΟΜΙΛΙΕΣ ΟΜΙΛΗΤΩΝ (κείμενα)

ΟΜΙΛΙΕΣ ΟΜΙΛΗΤΩΝ στην εκδήλωση των 40 χρόνων της Διακονίας των κρατουμένων '' Ο ΑΓΙΟΣ ΛΗΣΤΗΣ ΤΟΥ ΓΟΛΓΟΘΑ''

          

ΚΥΡΙΑΚΗ 8/10/2017

40 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ

Στις 22 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. μια μεγαλειώδης επετειακή εκδήλωση για τα 40 χρόνια αγάπης και προσφοράς στον κρατούμενο στις Φυλακές συνάνθρωπό μας από τη ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ «Ο Άγιος Ληστής του Γολγοθά» της Αδελφότητος «Η ΟΣΙΑ ΞΕΝΗ». Ήταν εκπληκτική η συρροή του κόσμου από διάφορα μέρη της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της Αττικής, της Αχαΐας, της Κρήτης. Η Αίθουσα Τελετών ήταν ασφυκτικά γεμάτη. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί. Οι Αρχιερείς: Ο Γλυφάδος κ. ΠΑΥΛΟΣ, εκπρόσωπος της Ι. Συνόδου. Ο Καπιτωλιάδος κ. ΗΣΥΧΙΟΣ, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Ο π. Αλέξανδρος Σαλμάς, εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Θεσ/νίκης. Ο Μεσογαίας κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ. Ο Γρεβενών κ. ΔΑΒΙΔ. Εκπρόσωπος του Γενικού Προξενείου Ρωσίας. Υπουργοί. Δήμαρχοι. Πρόεδροι Σωματείων. Καθηγητές του Α.Π.Θ. Και από τους χώρους των Φυλακών ο Διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού κ. Χριστόφορος Γιαννακόπουλος και πολλοί Κοινωνικοί Λειτουργοί από διάφορες Φυλακές της Ελλάδος. Καθώς επίσης και εκπρόσωποι των Φυλακών Λευκορωσίας και Ρουμανίας, που κατέθεσαν τις προσωπικές τους εμπειρίες από τις δραστηριότητες της ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ αυτής στις χώρες τους. Όπως και οι Έλληνες εκπρόσωποι των Φυλακών.     

Η ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ «Ο Άγιος Ληστής του Γολγοθά» είναι μια εκκλησιαστική διακονία, που αγκαλιάζει με ξεχωριστό ενδιαφέρον εκείνους τους συνανθρώπους μας που πληρώνουν το τίμημα για τα ανεπίτρεπτα κοινωνικά λάθη τους με τη στέρηση της ελευθερίας τους μέσα σε κάποια φυλακή. Και επιπλέον με το στιγματισμό της κοινωνίας, που δύσκολα εξαλείφεται. Συμμερίζεται η ΔΙΑΚΟΝΙΑ τις θλίψεις αυτών των ανθρώπων. Όχι βεβαίως επιβραβεύοντας ανάρμοστες συμπεριφορές. Η ΔΙΑΚΟΝΙΑ αυτή επί τέσσερις δεκαετίες στέκεται με ευαισθησία μπροστά στην ανθρώπινη δυστυχία, που είναι τόσο συχνή. Και τόσο μεγάλη.

Η ΔΙΑΚΟΝΙΑ στοχεύει στο να δώσει χέρι βοηθείας, με όσες δυνατότητες έχει, στην πνευματική αποφυλάκιση των κρατουμένων που επιθυμούν να γίνουν χρηστοί πολίτες μέσα στην κοινωνία και ενάρετα παιδιά του Θεού. Για να μην ξαναπεράσουν ποτέ τη βαριά πόρτα της φυλακής. Να μην ξαναχάσουν την ελευθερία τους.

Καθιερώθηκε το 1978, Κυριακή της Απόκρεω, και αγιογραφικά στηρίζεται στο λόγο-πρόσκληση του Χριστού: «Ἐν φυλακῇἤμην καί ἤλθετε προς με». Ιδρυτής, συντονιστής και υπεύθυνος είναι ο Αρχιμ. Γερβάσιος Ιωάν. Ραπτόπουλος, πολιός εργάτης του Ευαγγελίου και ακάματος διάκονος του θείου λόγου και της αγάπης στον πλησίον. Πραγματοποίησε ευλογημένες πορείες με το λαό του Θεού σε όλες τις Φυλακές της Ελλάδος, καθώς και σε Φυλακές εκτός των ελληνικών συνόρων και στις πέντε ηπείρους του πλανήτη μας, «έως εσχάτου της γης». Από τη Γαλλία στην πλευρά του Ατλαντικού ως τον Ανατολικό Ειρηνικό Ωκεανό, εκεί που το πρωί ανατέλλει ο ήλιος, στα Νησιά Φίτζι. Κι από το Μοζάισκ της Β. Ρωσίας, στο δρόμο προς τη Σιβηρία, μέχρι τις Φυλακές Μαδαγασκάρης στον Ινδικό Ωκεανό, στην Αμερική και στην Αφρική. 71 μεγαλειώδεις επισκέψεις σε Φυλακές εντός Ελλάδος και 45 επισκέψεις σε Φυλακές του λοιπού κόσμου. Βλέπετε, η χριστιανική αγάπη δεν είναι μόνο θεωρία. Είναι και πράξη. «Θεωρίας επίβαση». Δεν έχει όρια. Είναι ασύνορη. Και πανανθρώπινη. Δεν κάνει διακρίσεις. Αρκεί ότι ο κρατούμενος είναι παιδί του Θεού.

Μέχρι σήμερα έχουν αποφυλακισθεί από 90 χώρες του κόσμου 16.200 άποροι μικροποινίτες κρατούμενοι έναντι του ποσού των 5.350.000,00 ευρώ, δωρεές φιλανθρώπων Ελλήνων από την Ελλάδα και την ομογένεια. Οι αποφυλακίσεις συνεχίζονται, αλλά με άλλους ρυθμούς σήμερα εξαιτίας των αλλαγών στους νόμους που ρυθμίζουν την απόδοση δικαιοσύνης. Και επίσης, επειδή οι εισφορές των αδελφών λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν ελαττωθεί επικίνδυνα. Με δυσκολία πολλή συνεχίζουμε.

      Και είναι χιλιάδες τα απλωμένα χέρια που ζητούν βοήθεια! Και πώς να προλάβει όλους αυτή η ΔΙΑΚΟΝΙΑ να τους βοηθήσει; Και υλικά και ηθικά;    

Χιλιάδες φωνές για βοήθεια, για μια ανάσα ελπίδας και μια αχτίδα φωτός στο σκοτεινό και μακρύ τούνελ της φυλάκισης, φτάνουν στη Διακονία κάθε τόσο. Γιατί οι κρατούμενοι είναι η περιθωριοποιημένη εκείνη κοινωνία που δεν αγαπήθηκε ποτέ από τον κόσμο. Και γι’ αυτό είναι ξεχασμένοι όχι μόνον από την κοινωνία, αλλά συχνά και από την ίδια την οικογένειά τους. Πολλές επιστολές κρατουμένων στη ΔΙΑΚΟΝΙΑ έλεγαν: «Έξω από τη Φυλακή δεν με περιμένει κανείς. Ούτε η μάνα μου»!

Τι ευθύνη αγάπης στον καθένα μας για τον κάθε άνθρωπο χωριστά!...

* * *

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ, τον οποίο δεν κατόρθωσαν να κερδίσουν ούτε η NASAούτε τα Πανεπιστήμια Αμερικής και Ελλάδος ούτε οι γνώσεις που κατέχει, επειδή τον κέρδισε ο Χριστός με την Εκκλησία του, ως ομιλητής στην εκδήλωση, «άφησε τη σκέψη του να περιηγηθεί μέσα στις αδιάψευστες αλήθειες του ευαγγελικού λόγου», όπως είπε, και με απλή θεολογική σκέψη αναφέρθηκε εκτενώς στις ευαγγελικές περικοπές όπου γίνεται λόγος για τον πρώτο οικιστή του Παραδείσου, τον εκ δεξιών του Εσταυρωμένου Χριστού ληστή στο Γολγοθά, ο οποίος στο «παρά πέντε» της ζωής του «λήστεψε» τον παράδεισο για πάντα. Αναφερόμενος δε στον υπεύθυνο της ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ π. Γερβάσιο είπε μεταξύ άλλων πολλών: «…Αλήθεια, πάτερ μας, πού βρήκατε μέσα σας τόση αγάπη; Πώς εκφράζετε τόση δύναμη; Συγκινημένος από τη συγκλονιστική μεταστροφή του κακούργου αγκαλιάσατε τον πιο αμαρτωλό άνθρωπο και τον κάνατε προσφιλέστατο αδελφό σας στη μεγάλη οικογένεια του Θεού. Η ιερωσύνη σας τιμημένη από τη θυσία…». Θελκτικός ο λόγος του γνωστού σε όλους Επισκόπου Μεσογαίας. Μεστός. Γλυκύς. Βαθιά πνευματικός. Χριστοκεντρικός. Σωτήριος.

Ο π. Γερβάσιος,στη συνέχεια, συνάρπασε το πλήθος του λαού με το χειμαρρώδη λόγο του. Μίλησε κυρίως για την εφαρμοσμένη αγάπη της ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ σε όλους τους κρατουμένους χωρίς διάκριση, γιατί όλοι είμαστε παιδιά του Θεού, που γνώρισμά Του είναι η αγάπη. Γι’ αυτό αξίζει να είναι η πρώτη μας αγάπη Εκείνος που και πάνω στο σταυρό είχε έννοιά του τη σωτηρία του ανθρώπου.

Αξίζει όλοι να θυμόμαστε το λόγο του π. Γερβασίου, που έγινε ζωή του: «Η ζωή μας είναι σύντομη. Ας βιαστούμε να κάνουμε το καλό στον κόσμο».*

 

Αδελφότης

«Η ΟΣΙΑ ΞΕΝΗ»

 

 

* Όποιος θέλει να συνεισφέρει στο έργο αγάπης της ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ υπάρχουν οι παρακάτω Τραπεζικοί Λογαριασμοί:

ΕΤΕ: 217/296145-82

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 2200-5200-070510-348    

Η ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΜΑΣ . ΕΤΟΣ 2017

ΠΩΣ ΔΙΑΚΟΝΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΟ 3ο ΤΡΙΜΗΝΟ 2017 ; ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙΤΕ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ

Νο 304

Να μην περάσει η ουσιαστική κατάργηση του εκκλησιασμού και της τιμής στη σημαία

Να μην περάσει η ουσιαστική κατάργηση του εκκλησιασμού και της τιμής στη σημαία 

Η κυβέρνηση εφαρμόζοντας σχέδιο αποδόμησης κάθε Ορθόδοξου και ελληνικού στοιχείου στη δημόσια εκπαίδευση και σύμφωνα με την πάγια τακτική του θερινού αιφνιδιασμού, επιφέρει με το Προεδρικό Διάταγμα 79/2017 (ΦΕΚ 109/ 1η Αυγούστου 2017) ριζικές αλλαγές στο σχολείο, ξεκινώντας από το Δημοτικό. 

 Με το άρθρο 3 του Προεδρικού αυτού Διατάγματος (Π.Δ.) καταργείται ουσιαστικά ο εκκλησιασμός των μαθητών, καταργείται η έπαρση και υποστολή της σημαίας και δέχεται σοβαρό πλήγμα το πνεύμα της αριστείας στο σχολείο με τον ορισμό σημαιοφόρου και παραστατών της σημαίας με κλήρωση. 

Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία της Θεσσαλονίκης εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας και τη ριζική αντίθεσή μας στα παραπάνω μέτρα, τα οποία θα έχουν δυσμενέστατες συνέπειες, που θα φανούν με την πάροδο του χρόνου. 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 3ου Τριμήνου 2017

Η κατασκήνωση μας το 2017

Πατήστε στην εικόνα για να ζήσετε και σεις τις όμορφες κατασκηνωτικές μας στιγμές

Ο ΠΟΙΜΗΝ, ΟΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ

ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ

ΝΕΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Ο πατήρ Γερβάσιος στις αλήθειες με τη Ζήνα

Οι εκδόσεις μας

Πατώντας εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε για τις εκδόσεις μας

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΗΣ ΜΑΡΙΑΣ

Όπως την έζησαν εκείνοι που την γνώρισαν.

*******

ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ

ΨΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ

.

...

ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΙ ΠΑΛΜΟΙ Νο 299

ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ 'ΑΓΙΟΣ ΛΗΣΤΗΣ ΤΟΥ ΓΟΛΓΟΘΑ'

Την Kυριακή 29 Μαϊου ο  Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών  τίμήσε τον Αρχιμ.π. Γερβάσιο Ραπτόπουλο διάκονο των Κρατουμένων. η οποία και  πραγματοποιήθηκε στον Κινηματογράφο «Κρόνιο» στις 11 το πρωϊ.

23/4/2016

16/4/2016

.Δελτίο ειδήσεων

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑΧΡΟΝΑ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΟΣΙΑΣ ΞΕΝΗΣ Β΄ΜΕΡΟΣ

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑΧΡΟΝΑ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΟΣΙΑΣ ΞΕΝΗΣ Α΄ΜΕΡΟΣ

50 ΧΡΟΝΙΑ-ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΟΣΙΑ ΞΕΝΗ

Το Έργο μας σε Εικόνες

ΕΝΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

     Ο ΧΡΥΣΟΣ ΘΡΟΝΟΣ    

 

 

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΄ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΙ ΠΑΛΜΟΙ΄

 

Μάθετε  περισσότερα  για  τις  δραστηριότητές  μας,  από  το  ηλέκτρονικό  περιοδικό μας, πατώντας  το  σχετικό  εικονίδιο στην Αρχική σελίδα μας, δεξιά. 

Καλώς Ήρθατε

You can view our website in English

Η "Διακονία Αποφυλακίσεως Απόρων Κρατουμένων" της Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Αδελφότητος "Η ΟΣΙΑ ΞΕΝΗ"  με το διακριτικό τίτλο <<Ο ΑΓΙΟΣ ΛΗΣΤΗΣ ΤΟΥ ΓΟΛΓΟΘΑ>>,ιδρύθηκε το έτος 1978.

Συντονίζεται από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Γερβάσιο Ιωάν. Ραπτόπουλο.

Σκοπός της είναι η ηθική και υλική συμπαράσταση των κρατουμένων γενικά και ειδικότερα η εξαγορά των μικροποινών των απόρων κρατουμένων,  οι επισκέψεις σε φυλακές.

Δημοσιογραφικό όργανο της "Διακονίας Aποφυλακίσεως Aπόρων Kρατουμένων " είναι το τριμηνιαίο ορθόδοξο περιοδικό "Xριστιανικοί Παλμοί".

 

 


 

ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΟΣΙΑΣ ΞΕΝΗΣ

   

24 Ιανουαρίου

Μνήμη της Οσίας Μητρός ημών Ξένης

                                                                                                                 

                                        ΠΡΟΛΟΓΟΣ

 Μέσα στους αιώνες που κύλισαν είναι πολλές οι ψυχές που αγάπησαν το θείο Διδάσκαλο και έζησαν όπως εκείνος παραγγέλει. Αυτές οι ψυχές γίνονται , ιδιαίτερα στις μέρες μας φάροι πνευματικοί.

Μια από αυτές τις ψυχές είναι και η Οσία Ξένη

Στα ίχνη του Ιησού,που ξενιτεύτηκε από τον ουρανό στη γη, αναχώρησε και η οσία με τις δύο θεαραπαινίδες της σε ξένη χώρα για να μπορεί εκεί να προσφέρει τη λατρεία της στο Χριστό και τη διακονία της στον συνάνθρωπο.

Στη ζωή της συνάντησε πολλές δυσκολίες. Δεν λύγισε όμως. Έμεινε όρθια και σαν λαμπάδα έλιωνε στο βωμό της αγάπης και της προσφοράς, για να φωτίζει αιώνια κάθε ψυχή που θέλει να ακολουθήσει τη δική της ζωή.

Αυτή τη ζωή της,  ζωή  αγάπης και  διακονίας, αγωνίζεται να υλοποιήσει  η Αδελφότητά μας. Και προσπαθεί να το επιτυγχάνει κάθε φορά και περισσότερο, κάθε φορά και καλύτερα.

είθε η Οσία Ξένη, να γίνει το φωτεινό παράδειγμα που θα μας εμπνέει πάντοτε, ώσπου να έρθει η ώρα και της δικής μας αποδημίας από τη γη στον ουρανό, όπου ευφραίνεται η Οσία μας με άπειρες άλλες ψυχές που αγάπησαν και ακολούθησαν τα ίχνη του Ιησού Χριστού, στον οποίο ανήκει κάθε τιμή και δόξα.

 

Η ΑΙΩΝΙΑ ΠΟΛΗ

Βρισκόμαστε στον Ε΄ μ.Χ. αιώνα. Η Ρώμη εξακολουθεί να παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον από το παλιό της μεγαλείο.

Η Ρώμη θα θυμίζει πάντοτε τις πιο ευγενικές μορφές που έζησαν στην πόλη αυτή τα πρώτα χριστιανικά χρόνια. Θα θυμίζει ένα Σεβαστιανό και έναν Παγκράτιο μια Αγνή και μια Καικιλία και πλήθος άλλων μαρτύρων.

Η ΝΕΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ

Αλλά και μετά την εποχή των διωγμών η πόλη δεν έπαψε να γεννά ευγενικές και εκλεκτές ψυχές. Μια τέτοια ψυχή είναι η Οσία Ξένη. Ευσεβία ήταν το πρώτο της όνομα. Οι γονείς της ήταν ειδωλολάτρες επιφανείς και πλούσιοι.Γι’ αυτό φρόντισαν να δώσουν στην κόρη  τους ανάλογη αγωγή και μόρφωση. Η Ευσεβία, όσο ήταν δυνατό σε μια κοπέλα της εποχής της, αγάπησε τα γράμματα, αλλά περισσότερο αγάπησε την αρετή. Ήταν ψυχή ενάρετη, ήταν όμως ειδωλολάτρισσα.........

ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ

 «Και αναστάς ήλθε προς τον πατέρα αυτού» (Λουκ. 15, 11-31)

 

Δεύτερη Κυριακή του Τριωδίου  είναι η Κυριακή του Ασώτου. Σ’ αυτήν την Κυριακή διαβάζεται η γνωστή σε όλους μας παραβολή. Γι’ αυτό, άλλωστε, έχει κι αυτό το όνομα.

Η παραβολή, όσον αφορά το πρόσωπο του Ασώτου, χωρίζεται κυρίως σε δυο μέρη. Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει τη φυγή του Ασώτου από τον πατέρα. Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει την επιστροφή του Ασώτου στον πατέρα.

Τελευταία Νέα...

28/12/2016
*******
15/06/2016
30/6/2016
17/03/2015
24-3-2015
24/08/2014
Τα Νέα μας
Αναζήτηση